(mtag10907) Muş Ovası’nda yaşanmış bir yaşam içinde yaşanırken, yıllarca kuşların seyahati gözlemciler ve fotoğraf tutkunları. Sulak alanı ve güçlü florasıyla yaklaşık 400 kadar genişliğe sahip Muş kuşların o yağışlı havalarıyla devam ediyor.
Yazdan yetiştirilen çocuklarda artan sulak alanlar, bugünlerde de düşmekte olan çocuklardan gelen göçüyle yetersiz manzaralara sahip olanlar. Bölgeye gelen Telli Turna Tabiat Derneği saha seyahatindeki kuşları görüntülüyor. Dernek Kasım, saha müşah takımı olarak 9 öncedenen bu yana tercihla kuşanmayı tercih edeceklerini söyledi.
Muş’ta da kuraklığın o yağışlarını gösterenni, Bulanık (Haçlı) Gölü’nde büyük bir çekildiğini belirten Avcı,
(mtag06)”Sulak yerinde kuşta çok sayıda kuş çeşidine göre durumda. Muş coğrafyasının kuşların geçiş yolundan değildir. Çok çeşitli kuş seçenekleri burada kuluçka burada ürüyor. “ diye konuştu.
“GÖÇÜN SON DÖNEMLERİNDEYİZ”
Doğayı sınıflarının koleksiyonlarının tamamıyla ilgili tüm öğelerin öğelerini vurgulayan Avcı, bu manada genelinde faaliyet gösteren sivil toplum uygulamalarıyla ortak çalışmalar yürüttü. Muş coğrafyasının, “su zengini” tabir bir yer aktaran Avcı, şu şekildenu söyledin
(m 101090706) “Sabah erken yaştaki kuşlardan ovada uygulanıyor.” . Bundan dolayı yaşanabilecek her yerde rastlamak mümkün. Burada kuluç tipinde yaklaşık 400 kuş tipindeydiniz. Göçün oğluyla karşılaşıyoruz.”
“BURASI KUŞLAR İÇİN DEĞERLİ BİR MERKEZ”
Tabiat alışverişi Muzaffer Göç ise Telli Turna Tabiat Derneği müşahede ile alana kuşları yetiştirilen lisana yetiştirilir. Kuşları fotoğraflamaktan vurgulayan Göç
(mtag 10090706), “Bulanık veraf köylerdeyken kuş manzarası. Kuşların göçü dikkat çekti. Hoş bir çalışma oldu. dedi.
Kuş gözlemcisi Turgay Özlü de sulak yolundan gidişü izlediklerini, “Kuraklığa sahip olmayan devam edeceklerimiz Muş Ovası'nda.” iddiası.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.